Weboldal címe
​Beszélj közös nyelvet kutyáddal!
PIROS PETRA
Dog Training
Lorem ispum

Rólam


Gyermekkorom óta életem részét képezték a kutyák. 16 éves koromban kezdtem el komolyabban foglalkozni velük. Első saját kutyám szocializációs problémái kapcsán jutottunk el egy kutyaiskolába, ahol később többféle tevékenységet is elkezdtünk. Agility edzésekre jártunk, amit mindketten nagyon élveztünk. Mellette pedig az ügyességi foglalkozásokat sem hagytuk ki, ahol különböző trükköket tanítottunk a kutyáknak. Miután egyre több időt töltöttünk a kutyaiskolában,részt vettem egy oktatói képzésen is,hogy bővíthessem a kutyákkal kapcsolatos ismereteimet,később pedig oktatóként is tevékenykedhessek.

​Világossá vált számomra, hogy a kutyaoktatás az, amivel foglalkozni szeretnék, amit hivatásomnak érzek. Azonban úgy gondoltam, nem volt kellő tudásom egy olyan "nyelvet" átadni a gazdáknak, melynek segítségével kölcsönösen megérthetik egymást kutyáikkal. Melyben pozitív megerősítéssel,lépésről lépésre haladva tanítjuk a kutyát, tiszteletben tartva szükségleteit. 

Így jelentkeztem Dömötör Júlia, "Én a Szuper Tréner" képzésére, ahol megtaláltam mindazt, amit kerestem. Azóta célom a gazdák segítése,hogy -kutyáik valós igényeit meglátva-harmonikus, kiegyensúlyozott kapcsolatot alakíthassanak ki egymással.

​A képzés során lehetőségem volt elsajátítani egy olyan oktatási módszert, melyben a kutyát tiszteletben tartva, pozitív megerősítéssel tanítunk. Ez a Dömötör Júlia által kidolgozott "Láthatatlan póráz" program. Hogy miről szól pontosan? 

A "Láthatatlan póráz" program arról szól, hogy kutyánkat elsősorban szavainkkal, mozdulatainkkal tudjuk irányítani, ne a pórázt rángatva húzzuk, vonjuk őt, ne kelljen kiabálnunk vele. Ehhez elengedhetetlenül fontos, hogy tanuljunk kutyául, megértsük, a kutyánknak mi a fontos és elfogadjuk, hogy a változáshoz előbb változtatnunk kell. "

Miután megtaláltam azt a képzést, amit kerestem-és sikeresen teljesítettem is-elindítottam saját vállalkozásomat Budapesten, Pawsitively Dog Training néven. Akár már a megfelelő kutya kiválasztásától segíthetek a leendő gazdiknak, különböző csoportos és egyéni foglalkozások mellett. Szuper Szimat továbbképzés

2017.09.01-jén Gödöllőn jártunk a Szent István Egyetemen, ahol megismerkedhettünk ezzel a  szuper közös aktivitással. Dömötör Júliától tanulhattunk, sajátíthattuk el az alapokat.

Azóta mindennapjaink részét képezik a tréningek, Lili nevű kutyámmal mindketten nagyon megszerettük. Arról nem is beszélve, mennyire hatékonyan vezeti le az energiáit és szinte bármikor, bárhol gyakorolhatunk. 


 Kriz-O-Dog Dog Dancing szeminárium

2017.12.09-én a Kriz Orsolya segítségével ismerkedhettünk meg ezzel a kutyás sporttal. A kezdetektől indultunk majd foglalkoztunk haladó trükkök tanításával, finomításával. A végén pedig a koreográfiák tanítása is előkerült. Hogy össze tudjuk állítani sajátunkat a stabilan megtanított trükkökből egy hozzánk illő zenére. Szó volt arról is, hogyan vegyük ki a jutalmazásokat, mire végül már csak a teljes koreográfia elvégzése után adjuk. Hiszen ez elengedhetetlen ahhoz, ha szeretnénk, hogy kutyánk később a ringben is szépen teljesítsen.​​


Kutyakozmetikus tanfolyam 

2018-ban elvégetem egy kutyakozmetikus tanfolyamot Magosi Krisztinánál, ahol sok hasznos tapasztalatot gyűjthettem.

A kutyák kozmetikázását nem szerettem volna felvenni a szolgáltatási palettámra viszont a családi kutyapanziónk mellé elengedhetetlennek éreztem a  képzés elvégzését, hogy ha egy kutyus hosszabb időt tölt nálunk ne okozzon gondot a fürdetése, bundájának igazítása/nyírása, karomvágása. Így ha a gazdi kéri, kozmetikázva, tisztán viheti tőlünk haza kedvencét.Emellett kifejezetten szeretek mentett,rehabilitációra szoruló kutyákkal foglalkozni. Látni, ahogy kibontakozik egy-egy nehéz sorsú kutyus személyisége, ahogy újra bízni tanulnak az emberben. 

A videón egy idős, gyepmesteri telepről befogadott kutya pórázhoz és nyakörvhöz szoktatása látható. Már a póráz látványától is megijedt, így kiemelten fontos volt, hogy lépésről lépésre haladjunk.​